Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


BAŞKANLAR MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın da katılımıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BAŞKANLAR MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın da katılımıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Adem Çalık, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

‘Siyaset Mahallede Başlıyor’

Belediyenin tüm imkânlarının muhtarların ve mahallelerin hizmetinde olacağını belirten Başkan Çamyar, Belediyenin kaynaklarını adil bir şekilde halka hizmet için, israf etmeden kullanacaklarını ifade etti. Mahalle muhtarlarının mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Başkan Çamyar, muhtarlarla işbirliği ve uyum içinde çalışacaklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Başkan Çamyar 30 Mart öncesi vaat edilen projeler için çalışmalara başladıklarını ifade ederek başta yol ve su sorununu ortadan kaldıracaklarını belirtti. Çamyar, “30 Mart’tan bu güne kadar 6,5 ay geçen zaman dilimi içerisinde de gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle eserler ortaya koymak için mücadele ediyoruz. Sizlerde aynı duyguyla yola çıktınız. Siyaset yerelde başlıyor, siyaset mahallede başlıyor. Onun için siz muhtarlar olarak, eve bir hırsız girdiğinde ilk baş vurulacak kapı sizsiniz. Vatandaşın canı sıkıldığında ilk başvurulacak kapı sizsiniz. Yolda kalmış birisi olduğunda sığınılacak liman sizsiniz. Onun için muhtar kelimesi baktığımızda seçilmiş kişi demektir; Yani siz seçkin kişilersiniz. Onun için biz Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yöneteceğiz sloganı ile çıktığımız yolda sizinle beraber hizmet üretmeye devam edeceğiz.”

‘Sorunları Birlikte Çözeceğiz’

Başkan Çamyar’dan sonra konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise muhtarların yönetimdeki önemine dikkat çekerek sorunları çözme noktasında birlikte hareket edeceklerinin altını çizdi. Yılmaz, yaptığı konuşmada, “Orduda Büyükşehirde bağlı birimlerde,  hiçbir muhtarlarımız kapıda bekletilmeyecek. Muhtarlarımız randevusuz bir şekilde gelecekler.  Muhtarlarımızdan gelen talep bizden gelen talep gibidir.  Sizler bizim mahallelerimizdeki temsilcilerimizsiniz, biz sizlerle beraber çalışacağız. Sizden gelmeyen bir talep bizim için o mahallede sorun yoktur algısının oluşması demektir.  Dolayısıyla sizlerle olan birlikteliğimiz ve beraberliğimiz, hizmetin en iyi şekilde yansıması demektir.  Muhtarımızın görüşü partisi ideolojisi ne olursa olsun, siz o mahallemizdeki temsilcimizsiniz. Biz bir birimizle varız, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz. Ünye’ de yolun yapılması, suyun çözülmesi, sahil yolunun, çevre yolunun, yapacağımız teleferiğin, kentsel dönüşümün yapılmasını, organize sanayinin yapılmasını bizler ne kadar mutlu olacaksak, sizlerde o kadar mutlu memnun olacaksınız. Amacımız memleketimizi kalkındırmak.  Mesele bu memlekete bir çivi çakabilmektir.” ifadelerini kullandı

 

“Önümüzdeki yıl “su yılı” olacak”

 

Son yılların en kurak yazının yaşandığını belirten Başkan Enver Yılmaz, kuraklığa rağmen su sıkıntısı çekilmediğini, gelecek sene su sıkıntısı çeken ilçe ve beldelerin  de su sorunlarına çözüm bulacaklarını belirterek, “gelecek yıl bizim için “su yılı” olacak dedi.

Ünye’nin su kayıtlarının tamamını büyükşehir bünyesine aldıklarını belirten Yılmaz, su faturalarının da yüksek gelmesinin sebebinin ise su faturalarını büyükşehir belediyesinin masustan yazmadığı algısı oluşturulmasının yanlış olduğunu söyledi. Faturaların yüksek gelmesinin sebebinin, büyükşehir olmadan önce 19 ilçenin farklı tarifeler kullanmasından kaynaklandığını söyleyerek, büyükşehir yasasıyla birlikte tüm ilçelerin tek fiyat altında birleşmesine bağlı olduğunu vurguladı. Yılmaz; Suyun  Köylerde daha ucuza kullanılırken merkezde daha farklı fiyatlara kullanıldığını söyledi.

Bir ailenin ortalama ayda 8 ton su kullanacağını, kendilerinin ise bu miktarı 10’a çıkardıklarını vurgulayan Yılmaz, 10 tonun üzerinde kullanılan suda fiyat artırmasına gidildiğini söyledi.

“muhtarlar iki birimle kardeş olacaklar”

Muhtarların ulaşım daire başkanlığı ve OSKİ ile kardeş olmaları gerektiğini de söyleyen Yılmaz, başlıca ihtiyaç olan yol ve su için bu iki birimin önemli olduğunu vurguladı.

“Ünye Devlet Hastanesi’nin artık Sağlık Bakanlığı kontrolünde”

Başkan Yılmaz, İhalenin usulsüzlüğünden ve eksikliğinden dolayı bitirilemeyen Ünye Devlet Hastanesi’nin artık Sağlık Bakanlığı kontrolünde olduğunu ve en kısa zamanda faaliyete geçirileceğini söyledi. 

 




Bu haber 2247 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI